Skip to main content

Canisa Aire Alpha este recunoscuta de Asociatia Chinologica Romana si FCI

 

 

De cand ma stiu am avut doua mari dorinte .

Prima a fost sa devin medic veterinar . Asa am simti eu ca trebuie ca menirea mea in viata este sa am grija de animale si sa stiu ca aceste biete necuvantatoare sunt sanatoase si fericite si datorita mie .

Pactic acum aceasta meserie de peste 25 de ani cu mult drag si cu o mare placere pe care numai multumirea de sine ca ceea ce faci sau ai facut pana acum este menirea ta pe acest pamant .

A doua dorinta mare a fost sa am si sa cresc animale de companie . Am avut acasa cu pedigree sau fara nenumarate pisici , catei, papagali, broscute testoase, soricei , porumbei . Nu cred sa fi fost vreun animalut care sa nu fie multumit si mandru de stapana lui

Destinul a fost sa ma mut intr-un apartament intr-un bloc unde o vecina ( devenita ulterior prietena pe viata ) avea o femela de Airedale Terrier …. Din momentul cand am zarit catelusa plimbandu-se pe afara cu stapana ei mi-am dat seama ca viata mea va fi legata definitiv de aceasta rasa .

Urmarea a fost ca din primul rand de catelusi de la Sunny am obtinut si eu un pui pe care l-a chemat poate nu intimplator Lucky !

Cu Lucky am mers la primele concursuri , pe el am invatat pentru prima data cum se toaleteaza aceasta rasa , etc. Tot Lucky mi-a adus si primele bucurii mari – primele trofee castigate in concursuri de frumusete . Am si acum aceste trofee .

De atunci nu m-am mai despartit de aceasta rasa de catei vesela, iubitoare in special de copii ( copiii mei au crescut in prezenta acestora ) .

Nu poti sa nu te indragostesti de o asemenea rasa ; pofta lor de viata te insenineaza, vrei nu vrei , sunt foarte usor de dresat.

Prin toaletarea lor, vesnica problema a animalelor de companie – parul care le cade si pe care il gasesti de obicei peste tot prin casa – este rezolvata , mersul lor plin de mindrie si eleganta tipic cailor lipitani vienezi “ca pe ace” te determina sa-l admiri cand il vezi pe strada .

Beneficiile unui astfel de caine sunt insa cu mult mai multe ! Un Airedale Terrier este folosit cu precadere la vantoare ( pricipala lui caracteristica ) ; a fost si este folosit de asemenea cu succes in patria lui unde a fost creat ( Marea Britanie ) atat la activitati de paza cat si de politia britanica in misiuni specifice .

Acum am dus visul mai departe , am creat o canisa de Airedale Terrieri ; mai intii am luat un catel din canisa Monaline din Serbia apoi , dupa o perioada am mers si am luat si o catea din canisa Aire Niemeyer din Spania . Am facut de asemenea toate demersurile necesare si acum am am canisa AIRE ALPHA certificata FCI